Kapat
0 Ürün
Alışveriş sepetinizde boş.
Kategoriler
    Filtreler
    Preferences
    Ara

    Adli - İdari Hakimlik

    görünüm Grid Liste
    sırala
    adet göster sayfa başına

    Adli - İdari Hakimlik Sınavına Hazırlık Kitapları

    Adli - İdari Hakimlik sınavı, ülkemizde yargı veya idare sistemleri içerisinde bir meslek edinmek isteyenler için girilmesi gereken bir sınavdır. Bu sınavlar ÖSYM tarafından düzenlenmektedir ve kurum bünyesinde Adalet Bakanlığı Sınavları olarak da geçmektedir.

    Bu sınava hazırlık sürecinde ihtiyacınız olan tüm kaynaklar Palme Kitabevinde bulabilirsiniz. İdari Hakimlik kitap ve adli hakimlik kitap çeşitleri raflarımızda sizler için yerini aldı! Gelin, önce bu sınav hakkında biraz bilgi edinelim, daha sonra da hazırlık sürecinde yararlanabileceğiniz kaynaklara beraber bakalım.

    Adli - İdari Hakimlik Sınavı Nedir?

    Adli - İdari Hakimlik sınavı, Adalet Bakanlığı’nın memur alma sınavıdır. Bu sınavın tüm aşamalarında başarıya ulaştıktan sonra, Adli Hakim ya da İdari Hakim olarak görev yapabilirsiniz. Bu sınav iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama yazılı olarak gerçekleşir. Bu yazılı aşama Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılır. Bu aşamadan başarılı bir sonuç elde eden adaylar ikinci aşamaya geçerler.

    İkinci aşama ise sözlü sınavdır. Bu sözlü sınav, Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilir. Bu mülakat aşamasından da başarı elde eden adaylar, göreve başlamak üzere yerlerine atanırlar.

    İdari hakimlik sınavına hazırlık kitapları alıp çalışmaya başlamadan önce, bu sınav hakkında daha iyi bilgi edinmek tüm adayların faydasına olacaktır. Bu noktada bu iki sınavı ayrı ayrı ele almak daha doğru olur.

    Adli Hakimlik Kaynak Önerisi ve Sınav Bilgisi

    Adli Hakimlik yapmak isteyen adaylar için derlediğimiz bilgilerle başlayalım önce… Adli Hakimlik, Hukuk Fakültesi mezunlarının yapabileceği bir meslektir. Türkiyedeki Hukuk Fakültesinden ya da yurt dışından mezun olmuş kişiler bu mesleği icra edebilir. Önemli olan bu kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasıdır. Yurt dışından alınan diplomalarda tamamlayıcı dersleri alarak meslek icra edilebilir.

    Gelelim sınavda çıkan konulara… Adli Hakimlik kitap seçenekleri ile sınava nasıl hazırlanacağınızı öğrenmek istiyorsanız, çıkacak sorulara da göz atmanız gerek. Öncelikle bu yazılı sınav da kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır.

    İlk bölüm, Genel Kültür ve Genel Yetenek adını almıştır. Toplamda Genel Kültür ve Genel Yetenek testi 30 sorudan oluşmaktadır. Burada Matematik ve Türkçe gibi bu tarz testlerin vazgeçilmez soruları ile Temel Yurttaşlık Bilgisi, Atatürk İlke ve İnkılapları ile Türk Kültür ve Medeniyetleri gibi konulara yer verilir. Bu sınav 20 puan üzerinden değerlendirilir. Kimilerini çoktan unuttuğunuz bu konuları hatırlamanıza yardımcı olacak konuları bu konuları içeren yardımcı kitaplar aracılığı ile tekrar edebilirsiniz.

    Ve sırada alan testi! İşte sınavın bu kısmı Adlı Hakimlik hazırlık kitapları ile odaklanılan esas noktadır. Burada hukuki bilgiler test edilmektedir. Peki, hangi konular sorulur? Anayasa Hukuku,  Ceza Hukuku ve Ceza Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü, Medeni Hukuk, İdarî Yargılama Usulü ile İdare Hukuku, Borçlar Hukuku, İcra ve İflas Hukuku gibi konular burada karşınıza çıkar. Bu kısımdaki sorular da 80 puan üzerinden değerlendirilir. Bu nedenle bu sınava çalışırken Hukuk Fakültesi dersleri kapsamında öğrendiğiniz konuları tekrar etmenize yardımcı olacak hazırlık kitaplarını kullanmanız gerekir.

    İdari Hakimlik Kaynak Önerisi ve Sınav Bilgisi

    Sırada İdari Hakimlik sınavında çıkacak olan konu başlıklarına…

    Öncelikle şunu hatırlamakta yara var: Bu sınav için de yine Hukuk Fakültesi mezunu olmak gerekiyor. Burada sınava girecek olan kişiler iki temel kategoriye ayrılıyor. İlk kategoride yeni mezun olmuş olan kişiler yer alıyor. Yeni mezun ve avukatlık stajını yapmış, ancak 35 yasını aşmamış olan kişiler İdari Hakimlik sinvaina girebilir.

    Ayrıca ikinci bir kategori daha var. Bu kategoride de en az beş sene boyunca fiilen avukat olarak çalışmış ve 45 yasını aşmamış kişilere yer var. Her iki taraf da sınava girebilir. Tıpkı Adlı Hakimlik sınavı gibi, İdari Hakimlik sınavı da yine iki temel aşamadan oluşur. Burada da yine ilk aşamada Genel Kültür ve Genel Yetenek becerileri ölçülmektedir. Sınavın Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmında, 40 adet soru bulunmaktadır. Adayların burada Türkçe, Matematik, İnkılap Tarihi ve Anayasa alanındaki soruları cevaplaması gerekir. En yoğun soru çıkan alan İnkılap Tarihi olarak belirtilmiştir.

    İdari Hakimlik alan testi ise hukuka dair konuların daha yoğun olarak karşınıza çıkacağı bir alandır. Burada Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Eşya Hukuku, Borçlar Hukuku, Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Ceza Genel Hukuku ve Ceza Özel Hukuku alanından sorularla karşılaşabilirsiniz. Seçeceğiniz İdari Hakimlik çalışma kitapları içerisinde bütün bu konulara yer verildiğinden bin olmanız gerekmektedir.

    Adli - İdari Hakimlik Sınavlarına Nasıl Çalışılır?

    Adli - İdari Hakimlik Sınavları hakkında bilgi edindiğimiz göre, gelelim bu sınavlara nail hazırlanabileceğinize! Eğitimin her alanında her zaman adayları başarıya ulaştırmak için çalışan Palme Kitabevi, Adli ve İdari Hakimlik sınavı döneminde de sizlerin yanında! Zengin seçkimizdeki kitaplardan yararlanarak bu sınavdan istediğiniz sonucu elde edebilir ve geleceğe iyi bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Adli - İdari Hakimlik Çıkmış Sorular, Adli - İdari Hakimlik Deneme Sınavları, Adli - İdari Hakimlik Konu Anlatımlı, ve Adli - İdari Hakimlik Soru Bankası kitapları için sayfamızı inceleyin.

    Adli - İdari Hakimlik

    >