Kapat
0 Ürün
Alışveriş sepetinizde boş.
Kategoriler
Preferences
Ara

Osmanlı'da Su Projeleri

Yayınevi : Arı Sanat Yayınevi
Yazar : Deniz Akpınar
ISBN :9786055021788
Sayfa Sayısı :224
Baskı Sayısı :1
Ebatlar :13.5x21 cm
Basım Yılı :2017
125,00 ₺
112,50 ₺

Tükendi

Tahmini Kargoya Veriliş Zamanı: 2-4 iş günü içerisinde tedarik edilip kargoya verilecektir.

Hindiye Barajı inşaatı, “Su akar Türk yapar” veciz sözün içini dolduran anlamlı bir çalışmadır. Barajın yapımı Sultan Abdulhamid döneminde başlayıp baraj 1913’ün sonbaharında bitirilmiştir. Mezkur baraj bu dönemde Dünya’da inşaa edilen mega yapılardan biridir.

Baraj inşaatı ve su mühendisliği yönünden dönemin en ileri ve modern yapısının bir örneği olmuştur. Baraj Fırat nehri üzerine yapılmasıyla Kerbela, Necef, Hille, Divaniyye, Şamiyye gibi binlerce hektar arazi suya kavuşmuştur. “Dünyanın tahıl ambarı” olarak anılan bölge barajın inşaatıyla bu sıfat perçinlenmiştir. Baraj bölgeye sadece iktisadi olarak katkı sağlamamıştır aynı zamanda Türk yönetim felsefesinin, insanları ve toplumları din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin “insana hizmetin hakka hizmetin” bir tezahürü olmuştur.

Bölgeye Birinci Dünya Savaşı sonunda İngilizler hâkim olmasıyla büyük fedakârlıkla yapılan barajın semeresini emperyalist İngiliz yönetimi almıştır.

>