Kapat
0 Ürün
Alışveriş sepetinizde boş.
Kategoriler
Preferences
Ara

Dünyada Ali Şeriati

Yayınevi : Fecr Yayınları
ISBN :9786057570437
Sayfa Sayısı :352
Baskı Sayısı :2
Ebatlar :13.5x21 cm
Basım Yılı :2019
108,00 ₺
81,00 ₺
İslami Uyanışta Dr. Ali Şeriati'nin Rolü

Tükendi

Tahmini Kargoya Veriliş Zamanı: 2-4 iş günü içerisinde tedarik edilip kargoya verilecektir.

Ortadoğu-İran uzmanları ile İslam düşünce ve siyaset araştırmacılarına göre Dr. Ali Şeriati, İslam’ın 20. yüzyıldaki en önemli düşünür, teorisyen, aktivist ve tebliğcilerindendir. 1970’li yıllara dek Hasan el-Benna, Seyyid Kutub ve Ebu’l A’la Mevdudi gibi şahsiyetler, İslami diriliş, ıslah/reform ve ihya hareketlerinin en önemli düşünürleriydi. Ancak Ali Şeriati, özellikle 1979 İran İslam Devriminden sonra tüm dünyada çağdaş İslami uyanış, ıslah ve ihya hareketlerinin en etkin düşünürlerinden biri olarak ön plana çıkmış; İslam’ın batılı/doğulu tüm ideo-teolojilere karşı bir alternatif olarak gündeme gelmesinde aktif bir rol üstlenmiştir.

Dr. Ali Şeriati’ye göre İslam, temelde devrimci bir din olup müminlere, zulüm, sömürü ve sosyal adaletsizliğin her türlüsüne karşı mücadele etmeyi öğretmektedir. Bu bağlamda Şeriati, batılı/doğulu ideolojilerin politik ve kültürel hegemonyasıyla yüzleşme ve emperyalizmin her türlüsüne karşı koyma hususunda özgün fikirler üretmektedir. İslam’a yeni sosyolojik bir hakikat ve modern bir pratik olarak bakan Şeriati, modern toplumlardaki zaafları “Şirk Sosyolojisi” adı altında ele almakta; bu sorunların çözümü için “Tevhîd Sosyolojisi”ni önermektedir.

Ortadoğu siyasi tarih ve uluslararası ilişkiler uzmanı Yasin Demirkıran tarafından dilimize kazandırılan bu eserde, Dr. Ali Şeriati’nin ‘hegemonya’, ‘kültürel emperyalizm’, ‘asimilasyon’, ‘alinasyon-yabancılaşma’, ‘öze dönüş teorisi’, ‘diyalektik materyalizm’, ‘tarihsel determinizm’, ‘kapitalizm’, ‘egzistansiyalizm’, ‘sosyalizm’, ‘komünizm’ ve benzeri konulardaki derinlikli düşünceleri ayrıntılı bir biçimde analiz edilmektedir.

>