Kapat
0 Ürün
Alışveriş sepetinizde boş.
Kategoriler
Preferences
Ara

Üç Tarz-ı Siyaset ve Tartışmalar

Yayınevi : Bilge Kültür Sanat
ISBN :9786054921874
Sayfa Sayısı :288
Baskı Sayısı :2
Ebatlar :12.5x19.5 cm
Basım Yılı :2015
185,00 ₺
148,00 ₺

Tükendi

Tahmini Kargoya Veriliş Zamanı: 2-4 iş günü içerisinde tedarik edilip kargoya verilecektir.

Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük tartışmalarını Yusuf Akçura “Üç Tarz-ı Siyaset” başlığı altında formüle etmiş ve her bir yolu ayrıntılı irdelemiştir.  Akçura’nın makalesi, 1904’te, Kahire’de çıkan Türk gazetesinde üç sayı imzasız yayımlanmıştır.

Bu imzasız makale büyük tartışmaya yol açmış ve cevap önce gazete yönetiminden gelmiş, gazetenin başyazarı Ali Kemal yine imzasız “Cevabımız” başlığı altında Akçura’yı ağır tenkit etmiştir. Akçura’nın yakın arkadaşı Ahmed Ferid de tartışmaya “Ferid” imzalı bir mektupla katılmıştır. Her üç makale, Akçuraoğlu Yusuf, Ali Kemal ve Ahmed Ferid imzalarıyla, 1907’de ve 1912’de kitap halinde basılmıştır.

Türk gazetesindeki tartışma üç makaleden ibaret değildir. Türkçülüğün önde gelen teorisyenlerinden Azerbaycanlı Dr. Hüseyinzade Ali “A. Turani” imzalı bir mektupla fikirlerini açıklamış, gazete yönetimi bu mektuba da cevap vermiştir.

Ünlü Türkolog Vambery de Macaristan’dan gönderdiği bir mektupla, doğrudan tartışmaya girmemekle beraber, “Türklüğünüze sahip çıkın!” demiştir. “Üç Tarz-ı Siyaset” üzerine imzasız başka makaleler de yayımlanmıştır. Dr. Arslan Tekin, Türk’te çıkmış, günümüze ışık tutan bütün tartışmaları ilk defa bu kitapta bir araya getirerek önemli bir eksiği tamamlıyor, Türk fikir hayatına bir kaynak eser kazandırıyor

>